Om oss

Velkommen til marinevold.org


Hjemmesiden for Marinevold Velforening.Hjemmesiden er ment for å være en informasjonskanal for medlemmer av Marinevold Velforening, og her vil du blant annet finne nyheter, informasjon om hvem som sitter i styret, og du vil finne litt informasjon om historien til Marinevold.


Hvis du har kommentarer eller innspill/bidrag til hjemmesiden er du hjertelig velkommen til å ta kontaktInformasjon til nye medlemmer 


Beliggenhet


Delområdet ligger i tilknytning til Udbyes gate, Harald Hardrådes gate, Magnus den

Godes gate og Abels gate.


Vest for delområdet ligger Tilfredshet Kirkegård.

Beskrivelse


Hagebyen på Marinevold ble oppført av Trondheim kommune i 1919 som midlertidige boliger for å avhjelpe bolignøden under 1. verdenskrig.


Bygningene ble tegnet av Sverre Pedersen, og har 35 identiske tomannsboliger og én firemannsbolig. Boligene besto av stue, kjøkken og entre i 1. etasje, stort soverom i 2. etasje og full kjeller med innlagt WC.


Vinduene, som var smårutede, ble skiftet på 1970-tallet, takvinduer og vindfang er senere tilføyelser. Kommunenes ”Træsentral” prefabrikkerte til sammen 300 boliger, fordelt på tre boligområder, deriblant Marinevold.


Nasjonal interesse


Delområdet på Marinevold er et unikt og helhetlig eksempel på boligbygging under

1. verdenskrig. Området har nasjonal interesse både på bakgrunn av dets sosialpolitiske historie, og på bakgrunn av arkitekturen som representeres i området.


Sverre Pedersen, som senere gjorde seg bemerket for ettertiden blant annet

gjennom de brente steders regulering under 2. verdenskrig, var arkitekt for

prosjektet. Området er på denne måten også av interesse som et av Pedersens prosjekter forut for arbeidet gjennom BSR.


kilde: Riksantikvaren